Wortelsoep Recept

In een wortelsoep doe je zoveel mogelijk wortelen, behoud de oranje kleur door geen groene soepgroenten bij te voegen. Balanceer de zoete smaak met sinaasappel.

Je kan de soep naar believen garneren op het einde met kabeljauw (pocheren in de gare soep), dragon, saffraan, gember of koriander. In dit recept snijd Piet kabeljauw in blokjes en pocheert ze in de kokende, gepureerde soep op het vuur.

Piet serveert met toast van mozzarella bestrooit met Piet’s Dolce Vita strooiblikje (een kruidenmengeling van look, geraspte schil van citroenschil, tijm, rozemarijn, ajuin en peterselie) een 5tal minuten onder de gril tot de kaas smelt. Ikzelf laat de kabeljauw achterwege en verkies een toast van een snede Frans brood met gebakken en met witte wijn gebluste champignons met een snede gruyere kaas (kaas met smaak: dus geen extra kruiden nodig) onder de gril.

Wortelsoep recept

 • 1 flinke klont hoeveboter
 • 6 wortelen
 • 1 witte stengel prei
 • 1 ajuin
 • 1 aardappel
 • water met instant groentebouillon (tot alle groenten onderstaan, ongeveer 1 liter water en 1 eetlepel PH groentebouillon)
 • sap van 1 sinaasappel

Hoe wortelsoep maken

Wortelsoep met toast met kaas en champignons

 1. Neem een soeppot en smelt hierin de boter.
 2. Snijd alle soepgroenten in stukken (hoe grover je snijd, hoe minder werk, hoe fijner je snijd, hoe makkelijker de soep daarna te pureren) en voeg toe bij de warme boter.
 3. Roer zo nu en dan om en stoof alle soepgroenten mooi aan tot ze glazig zijn.
 4. Zet de aangestoofde groenten onder water, voeg het sap van 1 sinaasappel toe en een voldoende instant groentebouillon.
 5. Breng het geheel aan de kook en laat een half uurtje op een zacht vuurtje pruttelen zonder deksel.
 6. Pureer de wortelsoep, proef en breng verder op smaak met peper en zout.