Kipnuggets Maken

Beter en vooral veel goedkoper dan bij Mc… of uit de supermarkt: makkelijk recept om zelf kipnuggets te maken: wat teveel is, vries je in voor een volgende keer.

In de Mc… kan je ze kopen voor 1 Euro per ontiechelijk klein stukje en je hebt geen idee wat er dan wel in verwerkt is. Je kan voor minder geld zelf meer nuggets maken van verse ingrediënten.

Maak vooral teveel: het is evenveel afwas maar de volgende keer haal je ze gewoon uit je diepvries.

Kaaskroketten paneer je 2 keer uit veiligheid omdat als de kaasvulling een gaatje ziet, deze direct uit de kroket blijft stromen. Als het kippenvlees een gaatje vindt, wordt het gewoon bruin gebakken zonder het uit de nugget loopt.

Kipnuggets recept

 • 3 kippeborsten
 • 1 ei van de biologische kwekers
 • een scheutje room
 • peper en zout
 • indien gewenst: experimenteer met je favoriete kruiden

Voor het paneren een 3 borden of schotels met respectievelijk:

 • bloem
 • 2 eierdooiers met een beetje water
 • paneermeel

Hoe kan je zelf kipnuggets maken

Mallekijk recept om zelf lekkere kipnuggets te maken

 1. Verwijder de witte draden uit de kippeborsten en snijd het vlees in blokjes: kleine blokjes als je blender niet echt goed vlees maalt.
 2. Doe de stukjes kip met een ei, peper en zout (en indien gewenst andere kruiden) en maal in de blender tot een pasta.
 3. Doe er een klein beetje room bij en maal opnieuw tot een mooie pasta: zorg ervoor dat het gehakte vleesmengsel niet te slap wordt: blijf malen tot je hoort dat je blender het moeilijker krijgt om te mengen.
 4. Laat de kippepasta opstijven in de ijskast.
 5. Rol kroketten of maak quenelles tussen 2 lepels en paneer eerst in de bloem, dan in de met water losgeklopte eierdooiers en tenslotte in het paneermeel.
 6. Om makkelijk te werken laat je de nuggets weer wat opstijven in de ijskast.
 7. Ikzelf frituur de nuggets, Piet bakt ze in een Tefalpan met een flinke laag olie: ideaal als ze niet uit de diepvries komen.
 8. Als de nuggets krokant gebakken zijn, laat je ze uitdruipen op keukenpapier en serveer met mayonaise, tomatenketchup of chilisaus.