Crumble Recept

Kleine ovenschotel met aardbeien en krokant gebakken kruimeldeeg volgens een crumble recept van Piet Huysentruyt uit SOS Piet

Basis crumble recept om een makkelijk dessert te bakken in de oven met lekker vers fruit zoals 2 appel of 1 bakje aardbeien, gebakken onder een hoedje van deeg.

Crumble recept benodigdheden

Voor het crumble deeg gebruik je steeds gelijke hoeveelheden zelfrijzende bloem, suiker en koude boter (150 gram elks in dit recept, wat teveel is kan je bijvoorbeeld over stukjes gesneden appel bakken voor appel crumble)

Voor het fruit neem je in dit voorbeeld 1 bakje kleine aardbeien, 1 flinke eetlepel suiker per taartje en 1 eetlepel amandelpoeder per taartje. Het amandelpoeder is een extra smaakmaker die bovendien het sap dat uit het fruit stroomt zal opslorpen zodat het gebakje droog blijft.

Voor appelcrumble neem je bijvoorbeeld 3 appels, of 2 appels en 1 doosje frambozen, 4 eetlepels suiker en 4 eetlepels amandelpoeder.

Crumble taart maken

  1. Was het fruit. Aardbeien laat je in hun geheel: ook het voetje snijd je niet af maar verwijder je met de hand. Appels laat je in de schil en snijd in blokjes van 1 cm.
  2. Doe het fruit in kleine ovenschoteltje en doe er 1 eetlepel van zowel suiker als amandelpoeder bij. Werk met de hand wat onder elkaar.
  3. Doe in een andere kom de deeg ingrediënten en meng ze gewoon met de hand (gewassen in ijskoud water) tot je kleine stukjes deeg krijgt die aan elkaar klonteren tot kruimeldeeg of crumble deeg.
  4. Leg of strooi de crumbles of kruimels gewoon bovenop het fruit in de gewenste dikte en bak de crumble in 20 minuten in de oven tot het crumble deeg goed krokant gebakken is.