Croque madame

Een supersnelle en lekkere croque madame met Italiaanse pancetta, een zachte, Franse kaas en wat verse spinazie in een grillzakje in de toaster.

In croque monsieur kan je vanalles steken. Als variatie op de ham en kaas gebruikt Piet pancetta en een goede kaas van de Franse Savoie streek.

Het leuke aan dit recept is het gebruik van een anti-aanbakzak of de zakjes voor toast en grill. Je steekt je croque in het zakje en het zakje gaat in de toaster. Als de kaas smelt, wordt hij opgevangen door het zakje en blijft je toaster mooi proper.

Toast en grill zakjes, verpakking van 2 stuks

Anti aanbakzakjes verdragen warmte tot 260 graden en zijn herbruikbaar nadat je ze uitspoelt met water. Piet heeft ook een rol zwart, teflon NoStik bakpapier, waar hij een cirkelvormige bodem heeft uit gesneden, en in een inox pan gelegd heeft om zo een anti kleeflaagpan te improviseren waarin hij zonder boter of andere vetstof de omeletten bakt.

Heb je geen anti-kleeflaagzakjes, dan bak je de croque gewoon in een pan met boter langs beide kanten zoals op grootmoeders wijze. Het voordeel van de zakjes is dat je geen boter of andere vetstof nodig hebt tijdens het bakken, toasten of grillen.

Croque madame recept

 • per croque 2 sneden wit brood
 • per croque 1 snede pancetta
 • gekookte aardappelen
 • een goede kaas zoals Chaumes of Reblochon
 • verse spinaziebladeren
 • eieren

Hoe croque madame maken

Croque madame met pancetta, rebochon kaas, verse spinazie en gebakken omelet

 1. Neem een snede brood.
 2. Leg er een snede pancetta op.
 3. Snijd zo fijn mogelijke schijven van de gekookte aardappel en leg in 1 laag bovenop de pancetta.
 4. Snijd dunne sneden kaas en leg in 1 dikke laag bovenop de aardappels.
 5. Neem een paar verse spinazieblaadjes en leg bovenop de kaas.
 6. Sluit de croque met de tweede snede brood erbovenop.
 7. Steek de croque in een anti-aanbakzakje een 3tal minuutjes in een toaster.
 8. Omelet bakken op een stuk teflon bakpapier in een gewone pan zonder boter in teflonringenBak ondertussen in een anti kleeflaagpan een omelet die je kruid met peper en zout.
 9. Serveer de omelet bovenop de getoaste croque madame.